"Door mijn eigen ervaring wilde ik, als moeder en vormgever, heel graag een prentenboek maken voor gezinnen die met transplantatie te maken krijgen."
In 2019 heb ik een nieuwe lever mogen ontvangen. Mijn kinderen Tom en Bo waren toen twee en vier jaar oud. Het was het beste cadeau ooit: ik kan nu weer achter mijn kinderen aanrennen en de moeder zijn die ik wil.
Dat was voor de transplantatie wel anders, ik weet helaas maar al te goed hoe het is om als moeder ziek te zijn. In de periode dat ik op de wachtlijst stond zocht ik naar een manier om aan mijn jonge kinderen uit te leggen waarom hun moeder haar kracht kwijt was. Iets tastbaars, wat ze ook zou kunnen steunen als ik in het ziekenhuis was. Omdat ik niets kon vinden heb ik toen zelf dit verhaal geschreven. Als vormgever en illustrator heb ik nu dit prentenboek kunnen maken voor ouders die in dezelfde situatie zitten als wij destijds.
Met dit boekje hoop ik ouders en kinderen houvast te bieden in deze zware en onzekere tijd. Ik hoop dat jullie sprookje net zo mooi afloopt als dat van ons,
Esther
Back to Top